X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Chicu: "Centrul "Patriot" va avea angajați cu salariu de 7 ori mai mare ca al unui învățător"

4 dec. 2023,, 18:30   Politică
4380 2

Ion Chicu, președintele partidului politic „Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei” (PDCM), a scris în rețelele sociale că Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării "Patriot", condus de fosta ministră a Afacerilor Interne, Ana Revenco, va avea 35 de angajați.

Ion Chicu spune că acești angajați, "în afară de salariile de 5-7 ori mai mari ca ale unui învățător, vor mai primi lunar și spor de 40%. Pe asta vor cheltui cei 20 milioane de lei bugetați pentru 2024, notează Noi.md.

"Acei 35 de angajați ai "Patriotului" nici măcar nu intră în statistica din tabelul anexat, în care este reflectată doar evoluția unităților în Guvern și ministere. După cum vedeți, în 2023 față de 2020, numărul de unități în guvern și ministere a crescut cu 531 de unități, adică cu 35% {...}

Dacă analizăm eșalonul de vîrf, vedem că numărul miniștrilor a crescut cu 56%, al viceprim-miniștrilor - cu 100%, al secretarilor de stat - cu 64%. Numărul unităților în Cancelaria de Stat a crescut cu 79, adică cu 39%.

Cu 82% a crescut numărul unităților în fostul Minister al Economiei și Infrastructurii, care astăzi este divizat în 3 ministre. Cu 79% a crescut numărul de unități și în fostul Minister al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale", mai menționează Chicu, care a atașat și o poză cu numărul de angajați la mai multe ministere în 2020 și în prezent.

Contactată de Noi.md pentru o reacție la declarațiile făcute de Ion Chicu, Ana Revenco a spus următoarele: " Sînt în transport public. Mai mult, trebuie să merg și într-o deplasare. Așa că nu este tocmai anturajul potrivit pentru a comenta. Dar voi reveni cu un telefon în cîteva minute". Pînă la difuzarea acestui material, Ana Revenco nu a revenit cu un apel.

În cadrul unei emisiuni de la Radio Moldova, Ana Revenco a declarat recent că Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării ar putea deveni operațional la sfîrșitul lunii martie anul viitor.


Ea a mai precizat că instituția este, acum, în fază de constituire, de elaborare a structurii, a regulamentelor actelor interne, fișelor de post și de creare a echipei.

Crearea Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării a fost aprobată de Legislativ la inițiativa înaintată de președinta Maia Sandu.

În privința statisitcii prezentate de Ion Chicu cu funcțiile la ministere, Noi.md l-a contactat și pe purtătorul de cuvînt al Guvernului. Deocamdată, Daniel Vodă nu a răspuns mesajului.

1
2
0
1
48

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?