Transnistria stiri: 1346
Eurovision stiri: 498

Cînd va deveni operațional Centrul pentru comunicare strategică și combatere a dezinformării

2 dec. 2023,, 09:45   Societate
3116 1

Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării ar putea deveni operațional la sfîrșitul lunii martie anul viitor. În prezent, instituția este în faza de constituire, de elaborare a structurii, a regulamentelor actelor interne, fișelor de post, crearea echipei.

Precizările au fost făcute de șefa centrului, Ana Revenco, în cadrul emisiunii „Paralela 47” de la Radio Moldova. Oficiala a explicat și care va fi misiunea centrului.

„Misiunea Centrului ar include eforturi care vin să consolideze cooperarea interinstituțională pentru o mai bună comunicare către public despre acele subiecte are se regăsesc astăzi pe agenda instituțiilor statului, pe de o parte, pe de altă parte este să consolidăm eforturile interinstituționale pentru a lupta cu dezinformare, a lupta împotriva manipulării informaționale și a acțiunilor coordonate care au menirea de a periclita sau au deja pun în pericol pericolele naționale”.

Totodată, Ana Revenco a demontat și cîteva falsuri care circulă în spațiul public în legătură cu Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării

„Centrul nu intenționează și nici măcar nu are pîrghii pentru a limita libertatea la exprimare, pentru a dicta politicile editoriale sau pentru a stabili exact care va fi conținutul pe care sursele mass media și le propun spre operaționale pentru distribuirea mesajului. Centrul nu se preocupă de orice informație, subiect prezent în spațiul informațional, centrul nu este un paznic al fiecărui cuvînt care este utilizat pentru a transmite varii mesaje în spațiul informațional. Centrul nu înlocuiește și centru nu suprapune nici măcar nu decide despre ce va comunica Guvernul, Parlamentul sau alte instituții de stat. Centru nu va activa ca un regulator”, a precizat Ana Revenco.


În cadrul centrului ar urma să fie angajați 35 specialiști cu experiență din diverse domenii.

„Ar include de la director, pînă la funcții de suport, inclusiv specialiști. 70 la sută sînt specialiști cu varii profiluri și pregătire, care vor realiza munca de monitorizare, analiză și evaluare a dezinformărilor și falsului și manipulărilor informaționale din spațiul informațional, vor pregăti produse analitice, rapoartele pentru public, pentru parteneri, pentru factori de decizie din instituțiile statului, specialiști care vor elabora programe de formare profesională, programe educaționale, de informare și sensibilizare privind dezinformarea”.

Menționăm că fosta ministră a Afacerilor Interne Ana Revenco a fost numită de Parlament în funcția de directoare a Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării pe 19 octombrie.

2
0
1
1
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?