Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

CEC face publică lista partidelor politice care au voie sa participe la alegeri

20 mar. 22:07   Politică
2755 0

Comisia Electorală Centrală (CEC) face publică lista partidelor politice care au dreptul să participe la alegerile locale noi și parțiale stabilite pentru data de 19 mai 2024 în unele localități.

„În conformitate cu prevederile legislației electorale, dreptul de a desemna candidați pentru alegeri îl au partidele înregistrate la Agenția Servicii Publice, în modul determinat, pînă la stabilirea datei alegerilor”, menționează CEC, notează Noi.md.

Amintim că, pe data de 19 mai 2024 vor avea loc alegeri locale noi pentru o nouă componență a consiliilor locale în localitățile Cairaclia, raionul Taraclia, Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia și Salcia, raionul Taraclia, dar și pentru alegerea primarului în comuna Tîrnova, raionul Dondușeni, orașul Bucovăț, raionul Strășeni, satul Sagaidac, raionul Cimișlia și comuna Hănăsenii Noi, raionul Leova.

De asemenea, în aceeași zi, vor avea loc alegeri parțiale pentru funcția de primar în localitățile Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, precum și alegeri parțiale pentru o nouă componență a consiliului local al comunei Cealîc, raionul Taraclia.


1
0
2
1
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?