X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

CEC a venit cu un răspuns la inițiativa privind organizarea unui referendum republican

11 iul. 2023,, 17:13   Politică
2393 0

Comisia Electorală Centrală a respins, marți, cererea de înregistrare a grupului de inițiativă privind inițierea unui referendum republican pe subiecte ce țin de vectorul extern al Republicii Moldova și statutul de neutralitate.

„Cererea de înregistrare a grupului de inițiativă nu întrunește criteriile legale ce ar permite admiterea acesteia fără a prejudicia interesul public”, a menționat președintele Comisiei Electorale Centrale, Angelica Caraman, transmite Noi.md cu referire la radiomoldova.md.

Amintim că grupul de inițiativă a depus cererea de înregistrare pe data de 29 iunie curent. Din grup fac parte 110 membri, printre care reprezentanți ai partidelor politice „ȘOR” și „Renaștere”, reprezentanți ai instituțiilor publice, deputați din Parlamentul Republicii Moldova și Adunarea Populară a autonomiei găgăuze.

Potrivit inițiativei, în cadrul referendumului republican cetățenii urmau să fie întrebați: „Susțineți continuarea proceselor de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană?” și „Susțineți menținerea pe viitor a statutului de neutralitate permanentă a Republicii Moldova?”.

4
1
0
1
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?