COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce a hotărît PAS în privința moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu

Ce a hotărît PAS în privința moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu

Fracțiunea parlamentară PAS a decis să semneze moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu, formulată de Platforma DA. Anunțul a fost făcut de către lidera formațiunii, Maia Sandu, care a îndemnat PDM să sprijine demiterea Cabinetului de miniștri.

Și grupul parlamentar „Pro Moldova” a anunțat că va semna și va vota moțiunea de cenzură, scrie zdg.md.

Deputații din Platforma DA, care sînt și autorii moțiunii, au semnat-o marți, 14 iulie. Reprezentanții acestei formațiuni politice au declarat de mai multe ori că sînt pregătiți să-și asume guvernarea. Printre potențialii candidați la funcția de premier sînt Andrei Năstase, Alexandr Slusari și Igor Munteanu.


Moțiunea a fost semnată și de către Octavian Țîcu, deputat neafiliat.

Conform Constituției, Parlamentul, la propunerea a cel puţin o pătrime din deputaţi, îşi poate exprima neîncrederea în Guvern, cu votul majorităţii deputaţilor. Iniţiativa de exprimare a neîncrederii se examinează după 3 zile de la data prezentării în Parlament.

Actualmente, fracțiunea parlamentară a PSRM are 37 de mandate, PDM – 13, PAS – 15, Platforma DA – 11, Grupul parlamentar „Pro Moldova” – 14, Partidul „Șor” – 9, însă, de facto, opt, pentru că Ilan Șor nu vine la ședințe, un deputat independent și unul neafiliat.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load