Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Candu o ia peste picior pe Șupac: Moldova are nevoie de deputați dedicați

19 iun. 2018,, 15:34   Politică
2908 3

După aproape patru ani de șezut în Parlament, unii deputați se întreabă cum se întîmplă lucrurile pe care tot ei le-au aprobat, i-a răspuns spicherul Andrian Candu deputatei PCRM Inna Șupac, notează Noi.md.

Candu i-a dat o replică pe o rețea de socializare, după ce Inna Șupac a criticat dur activitatea conducerii Legislativului. Democratul a sugerat că anume din cauza unor asemenea deputați a fost nevoie de modificarea sistemului electoral.

„După aproape 4 ani de șezut în Parlament, unii deputați, membri ai Biroului Permanent, organul care adoptă inclusiv deciziile organizatorice pentru Parlament, se întreabă pe Facebook cum se întîmplă lucrurile pe care tot ei le-au aprobat sau cel puțin au participat la examinarea acestora. Dragă Inna Supac​, modul în care înțelegeți ce se discută sau ce votați este cel mai bun argument de ce a fost nevoie de schimbarea sistemului electoral. Republica Moldova are nevoie de deputați dedicați”, a comentat Candu.

Șefa fracțiunii parlamentare a PCRM, Ina Șupac, a declarat recent că activitatea Parlamentului în ansamblu este una haotică și neordonată, iar cel mai des deciziile importante se iau în oficiul Partidului Democrat.

„Despre ședințele Biroului permanent și ale Parlamentului deputații află în ultimul moment. De regulă, ordinea de zi a Parlamentului ajunge pe poșta deputaților miercuri seara, chiar în ajunul ședinței plenare de joi. Au fost cazuri cînd noi am aflat despre ordinea de zi și data desfășurării ședinței plenare în timpul unor conferințe de presă susținute periodic de Cadu, dar nu la sediul Parlamentului, ci în oficiul Partidului Democrat”, a declarat ea.


Totodată, Șupac a remarcat că și productivitatea organului legislativ a scăzut simțitor. „Din momentul validării mandatelor de deputat de această legislatură și pînă în ziua de astăzi au fost organizate în total 150 de ședințe plenare ale Parlamentului, în locul celor 282 de ședințe stabilite în Regulament. Adică acest Parlament activează doar pe jumătate”, a menționat ea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?