X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Candu despre Rogozin: Nu mai acceptăm amenințări că vin frigurile

31 mar. 2018,, 09:14   Politică
11584 17

Președintele Parlamentului din Chişinău Andrian Candu a avut un interviu exclusiv cu jurnaliștii Libertatea.ro, și a răspuns la mai multe întrebări.

Printre aceastea se numără și cea cu referire la expulzările diplomaților ruși de către Republica Moldova, care potrivit lui sînt primele din istoria Moldovei, transmite Noi.md

“Anul trecut au fost expulzați cinci diplomați ruși datorită faptului că au existat probe clare că erau implicați în spionaj împotriva intereselor Republicii Moldova. Iar acești trei diplomați, care, la fel, sînt ofițeri ai serviciilor secrete, au fost expulzați din cauza activităților pe care le au în Moldova, dar și în semn de solidaritate sincronizată cu celelalte state prietene și aliate ca un răspuns ca atacul desfășurat de Federația Rusă în Marea Britanie. Deci a fost o chestiune de solidaritate”, susține el.

Deși este de părerea că, președintele Igor Dodon o să critice orice înseamnă atingerea intereselor Federației Ruse, dar pentru Republica Moldova contează interesul țării și nu al Federației Ruse, cinsideră Candu.

“Noi cu Federația Rusă vrem relații bazate pe respect și demnitate și nu o să acceptăm să fim tratați cu umilință, de pe poziție domninantă, dar permanent să avem relația ca între parteneri, bazată pe respect și pragmatism. Nu mai acceptăm ca pe timpuri când venea viceprim-ministrul Rogozin și ne amenința că vine iarna, că vin frigurile și s-ar putea să nu avem gaz”, a spus Candu.


Amintim, Trei diplomați ruși, au fost declarați persona non grata în Moldova.

La data de 30 martie, Federația Rusă a răspuns cu aceiași monedă, expulzînd, la fel, trei diplomați moldoveni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?