Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Bujorean: Suspiciunile de corupție care planează asupra unor demnitari afectează procesul de integrare europeană

18 apr. 07:15   Politică
2664 1

Suspiciunile de corupție care planează asupra unor demnitari afectează direct procesul de integrare europeană.

O spune Alexandru Bujorean, unul dintre fondatorii Blocului politic„Împreună”. Bujorean spune că acest mesaj i-a fost transmis și președintei Maia Sandu în cadrul întrevederii pe care au avut-o ieri liderii blocului politic cu șefa statului. Alexandru Bujorean dă asigurări că blocul nou creat nu are în spate personaje obscure, iar toate deciziile sînt luate de Consiliului de Administrare a entității politice, notează IPN.

Ieri, președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu liderii Blocului politic „Împreună”. Alexandru Bujorean spune că în cadrul discuțiilor a fost abordat nu doar subiectul referendumului republican constituțional, ci și subiecte ce vizează modul în care este gestionată țara.

„Ne-am folosit de ocazie și am abordat și alte subiecte care ne deranjează pe noi, și cred că și pe întreaga societate. Ele vizează actul guvernării, suspiciunile de corupție care planează asupra unor membri ai Guvernului, modul în care unii guvernanți își gestionează domeniile, dar și modul de comunicare cu anumite categorii. Mă refer la situația din agricultură și la prestația proastă a domnului Bolea. Am vorbit de licitațiile care perpetuează spațiul public și lipsa de reacție a decidenților, inclusiv, a domnului Spînu. Am solicitat în cadrul întrevederii să se facă transparență asupra fondurilor externe care vin în suportul Republicii Moldova și modul în care se cheltuie acești bani, inclusiv, în cei doi ani cît banii au fost gestionați prin dispozițiile Comisiei Situații Excepționale. Doamna președintă se bazează pe probe și dorește să se prezinte probe. Noi am încercat să explicăm că suspiciunile de corupție care planează asupra unor demnitari, nu vizează doar PAS-ul, ele afectează direct procesul de integrare europeană”, a spus Alexandru Bujorean în cadrul emisiunii „Rezoomat”.

Alexandru Bujorean s-a arătat nemulțumit de faptul că după întrevederea cu șefa statului, echipa Maiei Sandu a publicat informația pe controversata rețea Telegram, alimentînd astfel speculațiile privind lipsa de obiectivitate a blocului politic.

„Dacă unii membri ai echipei de comunicare a președintei consideră că este ok, după întîlnire, să publice niște informații pe Telegram, ca mai apoi ele să fie preluate de unele canale rău intenționate, în spatele cărora stau persoane deranjate de faptul că crește o alternativă proeuropeană, atunci noi, în interiorul blocului, urmează să decidem oportunitatea participării la aceste consultări. Toate deciziile noastre se iau în interiorul blocului, în cadrul Consiliului de Administrare, în care fiecare parte componentă are cîte cinci membri și nimeni nu poate controla decizia acestor membri”, a mai spus Alexandru Bujorean.

După întrevederea președintei Maia Sandu cu liderii Blocului „Împreună”, șeful cabinetului președintei, Adrian Băluțel, a scris pe Telegram că „discuțiile au vizat obiectivul comun - aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană”.

7
4
2
3
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?