X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Bolea, despre numirea lui Jizdan în fruntea Comisiei securitate

21 dec. 2019,, 17:00   Politică
8671 4

Din punct de vedere legal, revenim la normal. Regulamentul stipulează că fiecare partid parlamentar, în conformitate cu reprezentarea sa proporţională, poate pretinde la șefie în 2-3-4 comisii.

Acest lucru a fost relatat de Vasile Bolea, deputat din partea PSRM, în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de pe NTV, transmite Noi.md cu referire la eNews.

- Are loc reformatarea Parlamentului. Deputații PDM ocupă locuri în comisii, de exemplu, Jizdan este șef al comisiei de securitate. Cum vă plac aceste schimbări?

- Din punct de vedere legal, revenim la normal. Regulamentul stipulează că fiecare partid parlamentar, în conformitate cu reprezentarea sa proporţională, poate solicita șefia în 2-3-4 comisii. În această vară, colegii noștri din blocul ACUM au preluat conducerea în 5 comisii, ei au insistat în acest sens. Atunci aceste proporții nu au fost respectate.

- Vreau să spun că, atunci cînd conducerea a fost reformată, ne-am condus strict după buchea legii, după articolele prevăzute în Regulamentul parlamentului. Nu poate o facțiune care are 12 deputați minus Țîcu - 11 deputați - gestiona 4 comisii. Iar fracțiunea care are 36 de deputați, care trebuie să pretindă la cel puțin 4-5 comisii, conduce trei comisii. Democrații au 30 de mandate - o treime din Parlament. Ei au condus două comisii. Și partidul Șor, indiferent dacă ne place sau nu, are 8 deputați și nu a condus nici o comisie, dar ar putea pretinde”, a spus Bolea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?