Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Bolea: "Comisia pentru soluționarea problemelor agricultorilor deja funcționează"

6 dec. 2023,, 13:32   Politică
2372 0

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, fiind solicitat să comenteze protestele din data 5 decembrie ale fermierilor, care au adus în centrul capitalei saci cu paie și balegă, a spus că la Minister deja funcționează Comisia din care fac parte și reprezentanți ai protestatarilor, producători de cereale pentru export.

Vladimir Bolea a mai spus că vineri, 8 decembrie, va avea loc o nouă ședință la Minister. „Noi am cerut în formă scrisă de la 4 entități naționale, printre care sînt Asociația bancherilor din Republica Moldova, Asociația Administratorilor de insolvență. Din păcate, sistemul non-bancar nu este format într-o asociație profesională, dar fac parte dintr-o altă asociație și am avut o întîlnire cu ei, notează Noi.md cu referire la info1.md.

Importatorii și distribuitorii de inputuri tot nu au o asociație. Am avut o ședință și cu ei. De la toți am cerut informații care vor fi prezentate Comisiei noastre și, în baza prezentării datelor de la ei, vor fi stabilite listele de agricultori care au intrat în incapacitate de plată pentru a stabili motivul intrării în această stare. Am ferma convingere că Comisia din care face parte și Camera de comerț, administratorii de insolvență, va identifica motivele pentru a veni ulterior cu soluții”, a spus Bolea.

Amintim că ieri fermierii au protesta în fața Guvernului, nemulțumiți că revendicările lor nu au fost îndeplinite. Aceștia au adus în PMAN saci cu paie și balegă. Mai mult, ei au urcat în tractoare și au organizat un marș printre mașini, în centrul Capitalei, creînd haos pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt.

Amintim că, fermierii au ieșit la protest acum cîteva săptămîni. Asociația „Forța Fermierilor” susține că mulți producători agricoli sînt la limita falimentului și că toate încercările de a rezolva problema salvării fermierilor micro, mici și mijlocii prin dialog au eșuat.

1
2
1
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?