Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Din cauza protestului fermierilor, au fost redirecționate unele rute de troleibuz

5 dec. 2023,, 13:39   Societate
5196 0

13:36 // În legătură cu acțiunea de protest, în municipiul Chișinău, este perturbată circulația troleibuzelor pe bd. Stefan cel Mare și Sfînt.

Rutele de troleibuz nr. 1, 4, 5, 8, 22 și 34 sînt redirecționate periodic și atestă întîrzieri de la orarul stabilit de pînă la 30 minute.

Mai multe unități de transport, staționează. Troleibuzele care traversează bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, pot fi oprite sau redirecționate la indicația polițiștilor

Personalul liniar este la dispoziția publicului călător pentru a oferi informații despre redirecționări sau staționări inopinate.

Scandal în fața administrației prezidențiale. Fermierii au venit cu tractoarele pînă acolo să aducă saci cu paie și cu bălegar, pe care, spun ei, le-au pregătiți pentru autorități.

Fermierii, care au ieșit astăzi din nou la pritest în centrul capitalei, au fost împiedicați de polițiști să lase sacii cu paie și bălegar, aduși la poarta Președinției, notează Noi.md.


Totodată, protestatarii au lăsat în fața Guvernului saci cu bălegar, paie, cereale și struguri.

Anterior, aceștia au spus că vor organiza din nou la acțiuni de protest în centrul Chișinăului, întrucît sînt la un pas de faliment, iar autoritățile nu întreprind măsuri pentru a-i proteja.

Ministrul Agriculturii și Industriei Allimentare, Vladimir Bolea, a menționat în privința protestului femierilor că situația este complicată, pentru că, problema este împărțită în două: pe de o parte, sînt agricultori prejudiciați de secetă, nu au roadă, nu au cum să-și plătească creditele, chiar dacă sînt de bună-credință; pe de alta, sînt agricultori care au avut roadă, dar au prețuri mici la vînzare care nu le acoperă costurile mari la producere, adică chiar dacă își vînd toată marfa, oricum îi paște falimentul.

27
1
0
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?