Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4063

Blinken, în Moldova: Unde a fost oficialul american împreună cu premierul Recean

30 mai. 12:12   Politică
3659 1

Prim-ministrul Dorin Recean și secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii (SUA), Antony Blinken, au vizitat stația electrică de la Brăila, municipiul Chișinău, una din locațiile unde vor fi instalate sistemele de dimensiuni mari pentru stocarea energiei electrice în baterii.

Investiția de 85 de milioane de dolari a fost anunțată ieri de oficialul american și este parte a pachetului de sprijin de 300 de milioane de dolari al SUA pentru sectorul energetic al Republicii Moldova, comunicat în anul 2023, notează Noi.md.

„Republica Moldova și SUA cooperează pentru a livra ceea ce contează cel mai mult pentru cetățeni - pacea și bunăstarea. Vom continua să implementăm reformele esențiale pentru a asigura un viitor prosper și sigur cetățenilor”, a spus Dorin Recean.

La rîndul său, Antony Blinken, a reafirmat sprijinul SUA orientat spre a ajuta Republica Moldova în dezvoltarea unui sector energetic mai rezilient și mai eficient. „Asistența continuă a SUA va sprijini autoritățile de la Chișinău în continuarea eforturilor de reformă. Vom ajuta Republica Moldova să construiască un viitor democratic, prosper și suveran”, a menționat secretarul de stat al SUA.

Menționăm că aceasta este a doua vizită a șefului diplomației americane la Chișinău, după cea din luna martie 2022.

8
0
1
1
24

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?