X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Biroul permanent a aprobat ordinea de zi a următoarelor ședințe plenare ale Parlamentului

20 noi. 2023,, 17:01   Politică
1717 0

Biroul permanent a aprobat, în ședința de astăzi, ordinea de zi a ședințelor plenare ale Parlamentului din perioada 24-30 noiembrie.

Deputații vor examina 6 proiecte cu sigla UE. Printre acestea se regăsesc inițiativele legislative privind aplicarea măsurilor restrictive internaționale, asigurarea funcționalității pieței energiei electrice, modificarea Legii cu privire la ajutorul de stat și a Legii privind protecția consumatorilor, gestionarea siguranței infrastructurii rutiere.

În prima lectură vor fi dezbătute o serie de proiecte venite de la Guvern. Este vorba despre proiectele de lege privind efectuarea decontărilor în numerar, medierea garantată de stat, ajustarea legislației în domeniul transportului rutier. În lectura a doua, deputații vor discuta mai multe inițiative legislative aferente domeniilor justiției, economiei și protecției mediului înconjurător.

Totodată, parlamentarii urmează să ratifice Acordul cu UE privind participarea Republicii Moldova la Programul Piața Unică, Acordul cu Republica Portugheză privind colaborarea economică, Acordul pentru modernizarea infrastructurii de cale ferată, protocolul la Acordul privind transportul internațional ocazional de călători cu autocarul și autobuzul, precum și Acordul privind participarea țării noastre la Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

În următoarea perioadă, Parlamentul va denunța, în lectura a doua, șapte acorduri semnate pe platforma CSI. Acestea vizează domenii precum activitățile informative, pregătirea specialiștilor pentru subdiviziunile antiteroriste, asigurarea trupelor de grăniceri cu armament și tehnică militară, evacuarea cetățenilor în cazul situațiilor excepționale, cercetări nucleare și accidente la obiectivele electroenergetice.


Următoarea ședință plenară a Parlamentului va avea loc vineri, 24 noiembrie, cu începere de la ora 10.00.

1
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?