Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

BCS cere audierea ministrului apărării, Anatolie Nosatîi și a conducerii ANRE

13 apr. 2023,, 10:32   Politică
3430 0

Deputații fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socilaiștilor, au cerut în plenul parlamentului audierea Ministrului Apărării, Anatolie Nosatîi.

Subiect de audieri, aleșii poporului au spus că ar fi dorința autorităților de a construi în apropiere de mun. Chișinău a unei baze militare.

”În apropierea mun. Chișinău urmează să fie construită o bază militară din contul bugetului de stat. Noi sîntem pentru ca Republica Moldova să aibă o capacitate de apărare, însă am vrea să știm care sînt estimările, necesitățile și planurile în acest context. Solicităm audierea Ministrului Apărării, Anatolie Nosatîi ca să înțelegem care sînt prioritățile și cum vor fi cheltuiți acești bani din bugetul de stat în condițiile în care pentru majorări de salarii și pensii bani nu se găsesc”, a declarat Adrian Lebedinschi.

Propunerea nu a întrunit numărul necesar de voturi, pentru au votat doar 27 de voturi.

Totodată, deputații din opoziție au cerut audierea conducerii ANRE, care ieri au aprobat tarife noi pentru energia electrică.


”BCS solicită audiere conducerii ANRE referitor la informarea deputailor privind aprobarea tarifelor la energia electrică. ANRE trebuie să explice de ce operatorul FEE NORD a solicitat aprobarea unui tarif de circa 3,54 lei per kW/h, dar ANRE a aprobat tairful de 3,58 lei. Mai mult decît atît noi cu toții înțelegem că aceasta creează o discrepanță foarte mare între consumatorii din centru și sud și cei din Nord în condițiile în care populația care primește energie electrică de la Premier Energy achită un tarif cu circa 60 bani mai mic per un kW/h”, a declarat Burduja.

Și această propunere a BCS nu a întrunit numărul necesar de voturi.

9
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?