Criza energetică stiri: 800
Preşedintele stiri: 3240
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

Austria a propus integrarea treptată a Moldovei, Ucrainei și Georgiei în UE

25 mai. 18:00   Politică
1998

Ministrul austriac de Externe Alexander Schallenberg a sugerat să se ia în considerare posibilitatea integrării treptate a Ucrainei, Georgiei și Moldovei în Uniunea Europeană, întrucît nu există o procedură accelerată pentru aderarea acestor țări la UE, scrie tass.ru.

"Adevărul este că trebuie să transmitem un semnal foarte clar că aceste țări au aspirații, ele sînt cu siguranță ancorate în familia europeană, familia noastră de valori și, de asemenea, din aspect economic. Dar nu există cale rapidă [pentru admiterea în UE ]." „Cred că în această perioadă agitată trebuie să scăpăm de șabloanele de aderare completă cu un proces lung care ar putea dura ani, dacă nu decenii”, a spus el la Forumul Economic Mondial de la Davos.

Schallenberg a precizat că UE nu ar trebui să facă greșelile din ultimii ani cu Ucraina, Georgia și Moldova, așa cum s-a întîmplat cu țările balcanice, care așteaptă de multă vreme aderarea deplină la UE.

„Cred că trebuie să ne gîndim la integrarea treptată. Eticheta țării candidate nu schimbă nimic pentru oameni, nu rezolvă probleme și nu te apropie de piața comună. Cred că trebuie să ne gîndim la o nouă politică de vecinătate”, a spus şeful MAE.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав