X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Astăzi au început oficial negocierile de aderare la UE cu Moldova

25 iun. 20:21   Politică
1169 0

Astăzi la Luxemburg au început oficial negocierile de aderare la Uniunea Europeană cu Republica Moldova.

А avut loc prima conferință interguvernamentale Moldova – UE.

În cadrul acesteia șefa diplomației belgiene, Hadja Lahbib și comisarul european pentru vecinătate și extindere Oliver Varhelyi au prezentat cadrul de negociere.

Premierul Dorin Recean a făcut publică poziția guvernului de la Chișinău și a confirmat că acceptă cadrul de negocieri propus de UE.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat imediat după lansarea negocierilor de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană că fiecare pas pe care-l facem împreună apropie ziua în care Moldova va deveni membru cu drepturi depline al comunității europene. Șeful statului a adus mulțumiri tuturor celor care au muncit și au făcut posibil evenimentul de astăzi și a l-a felicitat pe omologul său ucrainean.


„Fiecare pas pe care-l facem împreună ne apropie de ziua aderării țării noastre la Uniunea Europeană. Azi a avut loc prima Conferință interguvernamentală Bruxelles-Chișinău care fixează începerea negocierilor pe mai multe domenii. Le mulțumesc tuturor care au făcut posibil acest moment într-un termen destul de scurt și am încredere că vom continua la fel de hotărîți pentru ca Moldova să fie liberă, europeană și o țară unde pacea este garantată”, a declarat Maia Sandu.

Președintele Republicii Moldova l-a felicitat pe omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, cu prilejul începerii negocierilor de aderare la Uniunea Europeană. „Împreună, sîntem uniți pentru un viitor pașnic și prosper”, a apreciat președintele.

Președintele Legislativului, Igor Grosu, a salutat deschiderea oficială a negocierilor de aderare și a menționat că „acum este datoria noastră să construim împreună o Europă mai puternică, mai unită, în care fiecare națiune are oportunitatea de a se dezvolta în pace și prosperitate”.

„Ne așteaptă un drum lung, unde va trebui ca fiecare dintre noi să depună efort și determinare pentru a consolida instituțiile, a continua lupta cu corupția, a crește economia. sînt lucruri firești pe care le dorim fiecare dintre noi și care ne vor apropia de standardele Uniunii Europene. Moldovenii au arătat că sînt deja europeni. Acum este datoria noastră, ca cetățeni, să arătăm aceeași convingere la referendumul din 20 octombrie printr-o participare exemplară. Să construim împreună o Europă mai puternică, mai unită, în care fiecare națiune are oportunitatea de a se dezvolta în pace și prosperitate”, a opinat Grosu.

4
0
0
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?