X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Anul acesta va fi organizat forumul oamenilor de afaceri moldo-luxemburg

25 iun. 16:15   Politică
1186 0

Prim-ministrul Dorin Recean a avut, astăzi, o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior al Luxemburgului, Xavier Bettel.

Dialogul a vizat starea actuală a cooperării dintre statele noastre și modul în care Marele Ducat de Luxemburg poate susține în continuare integrarea europeană a Republicii Moldova.

Prim-ministrul Dorin Recean și-a exprimat gratitudinea pentru sprijinul acordat de Luxemburg pentru parcursul european al țării noastre. În ce privește consolidarea parteneriatului bilateral, premierul a pus accent pe componenta comercial-economică, dar şi pe eforturile de diversificare a cooperării în domeniile: afaceri interne, muncă și protecție socială, protejarea mediului. „Vrem să preluăm cele mai bune experienţe şi practici în sectoarele în care Luxemburgul are o expertiză mai vastă”, a menționat prim-ministrul de la Chișinău.

Astfel, oficialii au identificat posibilități de extindere a colaborării în sectorul energiei verzi, precum și în cel financiar-bancar, pentru alinierea la standardele internaționale în domeniu. Pentru a da curs inițiativelor și a atrage noi investitori în economia națională, a fost menționată intenția de a organiza, în anul curent, un Forum moldo-luxemburghez al oamenilor de afaceri.

Xavier Bettel a încurajat realizarea, pas cu pas, a agendei de reforme și a dat asigurări că Luxemburgul va sprijini în continuare modernizarea Republicii Moldova și creșterea nivelului de trai al cetățenilor.


La finalul întrevederii, Mihai Popșoi, viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Externe, și Xavier Bettel, ministrul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior, au semnat un protocol de actualizare a Acordului privind evitarea dublei impuneri, care îmbunătățește mediul investițional al țării noastre și va impulsiona relațiile comercial-economice bilaterale.

3
0
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?