X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Angela Merkel o felicită pe Maia Sandu

16 noi. 2020,, 21:56   Politică
7333 5

Maia Sandu, proaspăt aleasă în funcție de președinte al R. Moldova, continuă să primească felicitări de la oficiali din diferite țări ale lumii. Un mesaj în acest sens i-a fost adresat și din partea cancelarei germane, Angela Merkel. „Guvernul german va fi bucuros să continue să sprijine R. Moldova”, scrie Merkel.

„Stimate doamnă Sandu, vă felicit călduros pentru alegerea dumneavoastră în calitate de președinte al Republicii Moldova. Mă bucur că poporul din Moldova v-a dat un mandat puternic pentru cooperare constructivă pe scena internațională și continuarea reformelor de urgență. Guvernul german va fi bucuros să continue să sprijine Republica Moldova în acest fel.

Vă doresc mult succes și mult succes în sarcinile responsabile care vă stau în față”, scrie Angela Merkel în adresa Maiei Sandu, potrivit agora.md.

Reamintim că alegerile prezidențiale în R. Moldova s-au desfășurat pe 1 noiembrie - primul tur de scrutin. Cele mai multe voturi au fost acumulate de candidații Maia Sandu și Igor Dodon. Cei doi au luptat pentru funcția de șef al statului în turul doi din 15 noiembrie. După procesarea tuturor rezultatelor, Maia Sandu a acumulat 57,75% din voturi, în timp ce Igor Dodon - 42.35%. R. Moldova are acum prima femeie președintă din istoria sa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?