X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Analist politic român: "Maia Sandu nu are dreptul să vorbească în numele Uniunii Europene"

15 noi. 2023,, 07:10   Politică
6192 2

Analistul politic român H. D. Hartmann a adus critici președintelui Maia Sandu pentru modul în care guvernează Republica Moldova.

Analistul a declarat în cadrul unei emisiuni la un post român de televiziune că Europa nu înseamnă autoritarism manifestat prin închiderea posturilor TV și excluderea candidaților la alegeri. Totodată, spune el, rezultatele alegerilor locale din acest an denotă că oamenii sînt nemulțumiți de regimul PAS.

"Ceea ce ea a făcut prin inabilitatea fantastică a acestei doamne de a face politică este să distrugă ideile europene. Noi, prin Maia Sandu, noi românii și noi Europa - am pierdut. Este vina ei că nu a știut să explice în mod clar că Europa nu înseamnă autoritarism, nu înseamnă să interzici partide politice, nu înseamnă să acuzi de corupție pe toată lumea, numai pe ai tăi nu. Este revoltător că ea după ce a pierdut alegerile a declarat că cei care au învins-o sînt agenți ruși, această reducție primitivă politică este revoltătoare. Aceasta nu este valoare europeană. Poate să zică dna Sandu și ofițerii SIS că votanții împotriva dnei Sandu sînt agenți ruși. Nu! Ei sînt săracii Moldovei care s-au dus sîmbătă de sîmbătă să protesteze în fața palatului prezidențial de la Chișinău și ea îi făcea agenți ruși. Sărăcia să știți că nu e agent nici american, nici rus, e sărăcie. Dna asta în loc să fie lăudată de Biden, trebuia să pună pîine pe masa moldovenilor și nu a făcut-o.

Problema este că această doamnă nu are dreptul să vorbească în numele Uniunii Europene, noi avem nevoie de lideri de succes. Cînd interzici șase televiziuni de limbă rusă, cînd interzici cu trei zile înainte candidaturi, cînd te dai marea proeuropenistă și declari că manifestanții săraci ai Moldovei care sînt împotriva ta - îi declari pe toți agenți ruși, cînd preiei ca pelicanul politici occidentale care nu au ce face, nu au niciun efect în Moldova și pierzi alegerile în halul în care le-ai pierdut, să știi că nu ea a pierdut, să știți că nu ea a pierdut, Uniunea Europeană a pierdut pe mîna acestei doamne, ", a spus H. D. Hartmann.

Reamintim că recent, într-un interviu de presă, șefa statului Maia Sandu a declarat că „localitățile care demonstrează că sînt susținătoare ale integrării UE trebuie să primeacă bani UE. Cele care nu, o să primească doar de la bugetul de stat. Trebuie să fie o diferență”.

159
2
0
2
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?