Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Ambasadoarea Ana Taban a prezentat scrisorile de acreditare președintei Indiei

24 oct. 2023,, 14:00   Politică
2326 0

Primul ambasador rezident al Republicii Moldova în India, Ana Taban, a prezenta scrisorile de acreditare Președintei Indiei, Excelenței Sale Droupadi Murmu, în cadrul unei ceremonii oficiale alături de ambasadorii Ciprului, Bulgariei, Uniunii Europene și Franței.

La începutul oficial al mandatului său în India, ambasadoarea și președinta au discutat despre modalitățile de intensificare a relațiilor bilaterale.

A fost subliniată buna cooperare dintre India și Republica Moldova la nivel multilateral și determinarea de a consolida relațiile de prietenie la toate nivelurile. În special, a fost menționată intenția de a explora vastele oportunități comerciale şi investiționale, de a dezvolta turismul și de a consolida legăturilor interumane.

„India joacă un rol deosebit pe scena globală iar deschiderea ambasadei Republicii Moldova la New Delhi reprezintă începutul unui nou capitol în relațiile diplomatice, noi oportunități de a dezvolta proiecte concrete și desigur de a diversifica piețele de desfacere”, a menționat ambasadoarea Republicii Moldova în India.

Ana Taban s-a alăturat serviciului diplomatic în anul 2012, timp în care a deținut mai multe funcții printre care consilieră în domeniul politic și economic în cadrul Ambasadei Republicii Moldova la Paris, ambasadoare cu misiuni speciale responsabilă de diplomația economică, însărcinată cu afaceri a Republicii Moldova în India. Are o licenţă în ştiinţe politice la Universitatea din București și un master în management internațional și inovații la Kedge Business School din Paris.


1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?