Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Alegeri locale turul II: 118 de incidente la secțiile de votare

19 noi. 2023,, 22:30   Politică
758 0

Până la ora 22.00, Promo-LEX anunță că a recepționat și a procesat 118 de incidente în timpul desfășurării celui de-al doilea tur al alegerilor locale generale.

Astfel, potrivit reprezentanților Promo-LEX, au fost înregistrate 19 cazuri în care s-a înregistrat prezența nejustificată a persoanelor neautorizate în incinta secției de votare sau în raza de 100 m – 19 cazuri.

Totodată, au fost semnalate 11 cazuri de încălcare a secretului votului (fotografierea buletinelor, prezentarea buletinului cu votul exprimat, amplasarea defectuoasă a cabinelor de vot ce permit vizualizarea opțiunii alegătorului etc.), 4 cazuri de intimidare a observatorilor, obstrucționarea observării libere , 3 cazuri de întrerupere pe parcursul zilei votării a procesului de filmare a operațiunilor electorale, 3 cazuri de deficiențe în listele electorale (discrepanțe dintre adrese; alegători decedați; semnături în locul altor persoane). cazuri.

Vezi mai jos și ale încălcări înregistrate:

  • Deficiențe în funcționarea SIAS Alegeri (suspendarea funcționării; situații când SIAS Alegeri indică faptul că alegătorul a votat, iar acesta susține că nu a votat) – 2 cazuri.
  • Transportarea organizată a alegătorilor (autocare, microbuze sau alte unități de transport care în mod normal nu ar avea ce căuta în preajmă) – 5 cazuri.
  • Votarea nejustificată în grup (doi sau mai mulți alegători) – 3 cazuri.
  • Prezența materialelor de publicitate, afișaje, panouri electorale din raza secției de votare (100 metri de la localul secției) – 1 caz.
  • Incidente în procesul de închidere a SV și numărare a voturilor – 1 caz.
  • Urnele de vot nu au fost sigilate potrivit procedurilor legale/ruperea/deteriorarea sau absența sigiliilor pe urnele de vot – 2 cazuri.
  • Altele – 2 cazuri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?