Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Alaiba declară război magazinelor duty-free

28 iul. 2022,, 13:32   Politică
3200 0

Președintele Comisiei economie, buget și finanțe, deputatul PAS Dumitru Alaiba, îndeamnă persoanele care au cumpărat de la Ilan Șor compania care gestionează magazinele dut-free să ceară banii înapoi și să anuleze afacerea. Declarația a fost făcută de parlamentar pe pagina sa de Facebook după ce a citit investigația RISE Moldova privind pelerinajul magazinelor Duty-free de la Ilan Șor la un bancher rus din Israel.

”Dacă cumpărătorul încă o mai poate face, ar fi bine să ceară banii înapoi și să anuleze toată treaba asta. Explic succint de ce. Conform informațiilor de la Serviciul Vamal, regimul duty-free în Moldova în primele 6 luni duty-free-urile au beneficiat de facilități fiscale (TVA, accize, taxe vamale) de 1 miliard de lei (!!!). 2 miliarde lei doar în 2022. Au fost ani cînd a fost și mai mult, chiar și peste 3 miliarde (înainte de pandemie). Ne gîndim la cel mai serios mod să anulăm regimul duty-free. Și o să o facem” a scris Alaiba pe pagina sa de Facebook, transmite deschide.md.

Potrivit lui, ar trebui să fie închis magazinele duty-free și să rămînă doar acele ordinare, care să plătească toate taxele, așa cum o fac restul antreprenorilor.

El a menționat că și alte țări se gîndesc la anularea sau limitarea regimului duty-free, concretizînd că aceste magazine crează o gaură de cam 80 de miliarde de euro în Europa.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?