X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Adrian Efros: "Am zero toleranță față de corupție"

20 iul. 2023,, 13:03   Politică
3711 2

Noul ministrul al Afacerilor Interne (MAI), Adrian Efros, a prezentat astăzi prioritățile instituției pe care o conduce. Printre acestea se numără reducerea timpului de intervenție în situații de risc, zero toleranță față de corupție și grija față de angajați.

„Provocările nu sînt puține. Este necesar să ne mobilizăm pentru a grăbi implementarea proiectelor existente și definitivarea oportunităților de finanțare pentru noi inițiative. Vom actualiza indicatorii de performanță pentru a ne asigura că fiecare știe ce are de făcut. Cea mai importantă resursă a unei instituții este resursa umană, de aceea voi acorda o atenție sporită anume grijii față de angajați”, a spus Adrian Efros.

Ministrul mai afirmă că prima prioritate a activității sale se referă al scăderea timpului de intervenție la incidente pînă la 15 minute. „Asta presupune nu numai ajungerea rapidă la locul faptei, dar este necesar să luăm în considerare atît protecția victimelor, cît și a forțelor de intervenție, astfel ca acestea să acționeze profesionist.

De aceea, este necesar să reevaluăm procedurile de intervenție pentru ca să avem echipe corect planificate, care să asigure o bună acoperire a teritoriului național. Avem nevoie de echipe dotate cu toate cele necesare pentru a interveni profesionist”, a zis Efros.

Totodată, oficialul a menționat că nu va tolera cazuri de corupție. „Am zero toleranță față de corupție.


Vă asigur că în operațiunile de prevenire și combatere a infracțiunilor de corupție vor dispune de resursele necesare pentru aflarea adevărului și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate”, a afirmat oficialul, transmite Noi.md cu referire la moldpres.

Acesta a adăugat că cerințele față de angajații din sistemul MAI trebuie echilibrate cu un pachet social adecvat și cu un ghid transparent care să asigure predictibilitatea în carieră. O altă prioritate anunțată de conducerea MAI este creșterea încrederii cetățenilor în sistemul afacerilor interne. „Toate acțiunile noastre vor fi ghidate de trei principii: ordine, disciplină și coordonare”, a conchis Efros.

Amintim că, după ce Ana Revenco a plecat din fruntea MAI, Adrian Efros a fost învestit în funcția de ministru de interne în data de 17 iulie.

4
0
0
0
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?