Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

A fost audiat raportul de activitate al Serviciului Medical al Ministerului de Interne

1 aug. 2023,, 16:30   Politică
3078 0

Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, și Secretarul de Stat, Daniella Misail-Nichitin, au audiat raportul de activitate al Serviciului Medical al MAI pentru primele șase luni ale anului curent.

Pe parcursul semestrului I, a fost dată în exploatare secția de neurologie, care corespunde normelor și celor mai bune practici în domeniu, cu condiții de internare pentru persoane cu nevoi speciale, saloane de terapie intensivă, sistem de condiționare și filtrare a aerului, sistem de alarmă la patul pacientului, sistem automat de semnalizare a incendiulu, notează Noi.md.

S-a reușit fortificarea capacităților de diagnostic instrumental și de laborator prin achiziționarea unui sistem de radiografie cu fluroscopie, universal, complex, digital, și contractarea prin comodat a două analizatoare automat biochimic și imunologic.

În 2022, a fost instalat sistemul de panouri fotovoltaice cu conectare și racordare la rețeaua de energie electrică centralizată.

Au fost înregistrate peste 53 mii de vizite de ambulator, din care aproape jumătate (48%) se referă la acordarea asistenței medicale specializate (medici specialiști). Circa 40% din totalul pacienți au beneficiat de consultația medicilor de familie, iar peste 10% au solicitat asistență medicală stomatologică.


Datele statistice privind activitatea spitalicească arată că peste 1500 de pacienți au fost externați în perioada ianuarie- iunie curent. Activitatea chirurgicală a ajuns la cota de 80,8%.

Ministrul Adrian Efros a apreciat efortul Serviciului Medical al MAI și a accentuat necesitatea fortificării capacităților de instruire a echipelor mobile care intervin pe componenta de prim ajutor.

0
0
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?