X 
Arşiţa stiri: 220
Jocurile Olimpice stiri: 300
Transnistria stiri: 1463

7,5 ori creștere pentru agenții economici – Filat despre dezastrul tarifelor la gaze

16 aug. 06:30   Politică
4 ore in urma 2689 0

Fostul prim-ministru, Vlad Filat a tras un semnal de alarmă în legătură cu majorarea drastică a tarifelor la gaze naturale pentru agenții economici din Moldova în timpul guvernării Partidului Acțiune și Solidaritate.

În cadrul unui interviu acordat Unimedia, Filat a spus că „în perioada 2020-2023, tariful la gaze naturale pentru agenții economici din Moldova a crescut de 7,5 ori, conform datelor Eurostat. În comparație, în Uniunea Europeană, tariful a crescut de doar 2,8 ori”.

Filat a subliniat că, în ciuda unei facilități fiscale importante—un TVA de doar 8% la gaze, comparativ cu 20% în Europa—tarifele pentru agenții economici din Moldova au ajuns la un nivel alarmant.

„Înainte de criză, tariful la gaze pentru agenții economici din Moldova era de 1,7 ori mai mic decât în UE. Acum, însă, este de 1,6 ori mai mare decât în cazul agenților economici europeni. Cum putem să fim competitivi pe piața europeană în asemenea condiții?”, a adăugat el.

Filat a criticat dur guvernarea PAS, acuzând-o de „jefuirea oamenilor”, făcând referire la creșterea explozivă a tarifelor la gaze pentru consumatorii casnici, de la 4 lei la 30 de lei pe metru cub.


Această creștere afectează atât cetățenii obișnuiți, cât și competitivitatea agenților economici din Moldova, subliniază Filat.

46
2
0
3
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pentru cine intenționați să votați la alegerile prezidențiale din data de 20 octombrie?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав