X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

200 de lei votul: Cazuri de corupere a alegătorilor la Corjova

11 iul. 2021,, 16:57   Politică
2673 4

Unii alegători din stînga Nistrului ar fi primit cîte 200 de lei în schimbul votului acordat Partidului Șor. Despre aceasta au comunicat reprezentanții Blocului electoral Renato Usatîi, care a recepționat și înregistrări video în acest sens.

Potrivit formațiunii, alegătorii satului Corjova ar fi fost transportați organizat la secția de votare din Cocieri, unde li s-a promis 200 de lei dacă votează pentru Partidul Șor.

- Avocații Blocului Renato Usatîi au recepționat înregistrările video, au depus o plîngere penală pe faptul coruperii alegătorilor către Procuratura Generală, Inspectoratul General al Poliției, am sesizat și CEC. Am solicitat să fie trase la răspundere persoanele vinovate, au declarat reprezentanții Blocului.

Aceștia au mai menționat că anumte încălcări au fost semnalate și la secțiile de votare din municipiul Chișinău. Observatorii au depistat procese verbale de numărare a voturilor, care erau deja semnate de președinții și vicepreședinții secțiilor de votare. De asemenea, unii membrii ai secțiilor de votare țineau în gențile personale ștampilele de vot. În urma intervenției observatorilor, neregulile au fost înlăturate, spun reprezentanți Blocului Renato Usatîi.

Formațiunea pregătește la ora actuală mai multe contestații pe marginea încălcărilor depistate.


Reprezentanții Partidului Șor nu au comentat deocamdată acuzațiile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?