X 
Criza energetică stiri: 1774
Cutremure stiri: 387
Eurovision stiri: 424

Trotil și o grenadă, găsite într-o gospodărie din Fălești

17 ian. 14:15   Nordul Moldovei
1895 0

Un bărbat din orașul Fălești a fost condamnat la închisoare pe un termen de un 1 cu suspendarea executării pedepsei după ce în gospodăria sa au fost găsite 200 gr. de trinitrotoluen (TNT, trotil) și o grenadă. Sentința a fost pronunțată luni, 16 ianuarie, de magistrații Judecătoriei Bălți, sediul Fălești.

Potrivit materialelor cauzei, la data de 10 februarie 2022, oamenii legii au descins cu percheziții la domiciliul bărbatului, unde, în garaj, au găsit un calup de trinitrotoluen (TNT, trotil) cu masa de 200 grame, precum și o grenadă, transmite deschide.

Fiind audiat, inculpatul a declarat că, cu aproximativ 24 ani în urmă, în timp ce Centrul militar din or. Fălești a fost restructurat și toate bunurile au fost transmise Centrului militar din mun. Bălți, el a rămas singurul responsabil de transfer. În timpul efectuării lucrărilor de transferare a bunurilor, în depozit a găsit o cutie cu trinitrotoluen pe care a depozitat-o în automobilul său. Ulterior, după ce a vîndut automobilul, a lăsat acea cutie în garajul din gospodăria sa.

Acesta a mai declarat că obiectele explozive s-au păstrat în gospodăria sa timp de 24 de ani și nu intenționa să le folosească.

Astfel, prin decizia instanței, bărbatul a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de 1 an. Totodată, acesta a fost obligat să achite 3150 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare.


Sentinţa poate fi atacată la Curtea de Apel Bălţi în termen de 15 zile.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий