X 

Declarațiile false în fața oamenilor legii "l-au costat" doi ani de închisoare

26 dec. 2022,, 13:45   Societate
2488 0

Un tînăr de 27 de ani din Chișinău, a fost condamnat la 2 ani închisoare pentru declarații mincinoase legate de învinuirea în săvîrșirea unei infracţiuni grave, însoţite de crearea artificială a probelor acuzatoare.

În data de 10 ianuarie curent, tînărul, aflîndu-se în incinta Inspectoratului de Poliţie Ciocana, a fost audiat în calitate de victimă şi de parte vătămată pe o cauză penală pornită pe faptul răpirii unei persoane și pe o cauză de tîlhărie.

Acesta a declarat că ar fi fost răpit și bătut de cinci bărbați necunoscuți, în portbagajul unui automobil, unde aceleași persoane i-ar fi aplicat lovituri cu mîinile şi picioarele în diferite regiuni ale corpului şi i-au sustras în mod deschis telefonul mobil de 20.000 de lei şi mijloace băneşti în sumă de 2.500 de lei.

Ulterior, în data de 28 martie, fiind audiat suplimentar în calitate de parte vătămată şi-a schimbat declaraţiile, care se contrazic cu cele declarate anterior şi anume a comunicat că nu este adevărat că ar fi fost răpit şi urcat în portbagajul automobilului, deoarece în realitate, el de bună voie şi nesilit a urcat în acest automobil, iar telefonul mobil nu-i iar fi aparţinut lui, în acest context, solicitînd clasarea cauzei penale, deoarece nu are faţă de nimeni careva pretenţii de ordin material, moral sau fizic

Acesta a afirmat că n-a fost influențat de nimeni pentru a-şi schimba declarațiile. Inculpatul se află în arest preventiv.

1
2
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?