Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Boris Johnson a acuzat Arabia Saudită de abuz asupra Islamului

8 dec. 2016,, 14:40   Externe
1697 0
Boris Johnson afirmă că Arabia Saudită şi Iranul stârnesc războaie prin intermediari în Orientul Mijlociu
Foto: РИА Новости

Ministrul britanic de externe, Boris Johnson, consideră că Arabia Saudită şi Iranul stîrnesc războaie prin intermediari în Orientul Mijlociu, iar unii politicieni din regiune se folosesc de islam pentru a-şi atinge propriile obiective politice, scrie Reuters, citînd cotidianul The Guardian.


"Avem saudiţii, Iranul, toţi, se află în mişcare, instalează marionete şi se joacă de-a războiul prin intermediari. Şi este o tragedie să privim aşa ceva", a declarat Johnson, potrivit The Guardian.

"Sînt politicieni care deformează şi abuzează de religie, de diferite variante ale unei religii pentru a-şi atinge propriile obiective politice. Aceasta este una dintre cele mai mari probleme politice în întreaga regiune", a adăugat ministrul, agenţia Reuters explicînd că din materialul publicat de cotidianul The Guardian nu este clar dacă Johnson a acuzat în mod specific Arabia Saudită şi Iranul că s-ar folosi de religie.

Un purtător de cuvînt al Ministerului de Externe de la Londra a declarat că Marea Britanie este aliată cu Arabia Saudită, iar orice sugestie contrară este eronată.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?