X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Moldova și Iordania vor extinde cooperarea în domeniul CAI

3 dec. 2016,, 14:30   Economie
2438 0
Moldova și Iordania vor extinde cooperarea în domeniul CAI
Foto: BaltiOnline.md

Moldova și Iordania vor extinde cooperarea în domeniul agriculturii, relatează NOI.md.


Acest lucru prevede Memorandumul de înțelegere privind cooperarea în domeniul agriculturii și industriei alimentare, semnat de către Ministerele Agriculturii ale ambelor țări și aprobat de Guvernul Moldovei.

Potrivit ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, documentul a fost semnat la Amman pe 8 septembrie 2016 și prevede că părțile vor dezvolta cooperarea reciproc avantajoasă în domeniul CAI, vor promova comerțul de produse agroindustriale, vor spori potențialul pentru încurajarea cooperării în domeniul agriculturii și industriei alimentare.

Drept direcții prioritare părțile au numit: siguranța produselor alimentare și securitatea alimentară; cercetările științifice; irigația și managementul resurselor acvatice; producția de origine animală; viticultura; schimbarea climei; comerțul cu produse agricole și investițiile etc.

Părțile vor susține în cadrul cooperării consultații și vor face schimb de informații, vor efectua schimb de vizite ale specialiștilor, savanților, experților, vor participa la cursuri comune de formare profesională, seminare, simpozioane, conferințe, vor face schimb de informații privind producția și potențialul de export. Pentru menținerea unui dialog activ părțile vor crea un grup de lucru, care va organiza la necesitate ședințe în Moldova și Iordania.

Potrivit datelor statistice, în ianuarie-septembrie 2016, în comparație cu perioada similară a anului trecut, Moldova a majorat exportul în Iordania de 4,8 ori – pînă la 2,6 milioane de dolari din contul sporirii livrărilor de vite cornute mari, precum și de caprine și ovine vii. Totodată, importul din Iordania a sporit de 3,4 ori – pînă la 1,6 milioane de dolari, iar la baza importului stau legumele, în special, tomatele și castraveții.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?