X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Cel puțin 22 de arestări în cazul incendiilor din Israel (FOTO)

26 noi. 2016,, 16:05   Externe
1972 0
Cel puțin 22 de arestări în cazul incendiilor din Israel (FOTO)
Foto: libertatea.ro

Incendiile de vegetatie, care au început de marți, s-au extins și au ars parcele întregi de păduri, o mulțime de case și zeci de mii de oameni au fost neoviți să-și evacueze locuințele.


Două închisori au fost, de asemenea, evacuate.

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat că un număr considerabil de incendii au fost pornite. „Sînt evidente elemente teroriste aici, nu există nici un dubiu. Sînt elemente ostile statului Israel. Oricine va încerca să arunce în flăcări statul Israel va fi aspru pedepsit”, a spus acesta.

Fumul gros face atmosfera aproape irespirabilă la periferia oraşului Haifa, acolo unde vegetaţia arde de cîteva zile. Flăcările par de nestăpînit, iar pompierii israelieni sînt neputincioşi pe cont propriu.

Le-au sărit în ajutor cei palestinieni, dar şi echipe ale serviciilor de urgenţă din alte ţări. Turcia, spre exemplu, a trimis un avion cisternă. Israelul a primit întăriri în lupta cu focul de la Haifa. Statele Unite, Rusia şi Italia se numără, de asemenea, printre ţările care contribuie cu pompieri şi avioane cisternă, la operaţiunile de stingere a incendiilor.

Cei care suferă cel mai mult sînt locuitorii din Haifa. Aproape o treime din populaţia de 270.000 a primit ordin de evacuare. Sute de case au fost făcute scrum sau puternic avariate. Şi calvarul nu se încheie aici.

Israelul are o istorie neagră a incendiilor de vegetaţie. Cu numai şase ani în urmă, 44 de oameni au pierit după ce focul a pîrjolit terenuri vaste din nordul ţării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?