Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4030

La Chișinău se desfășoară Festivalul „Moldfest.Rampa.Ru” (VIDEO)

24 noi. 2016,, 17:08   Showbiz
2307 0

Foto: sputnik.md

Zilele acestea, la Teatrul „De pe strada Trandafirilor” din Chișinău se desfășoară cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional al teatrelor de cameră și spectacolelor de forme mici „Moldfest.Rampa.Ru”, informează NOI.md.


La ediția din acest an participă zeci de teatre din străinătate, unele dintre care în premieră. Vizitatorii Festivalului vor avea ocazia să urmărească spectacole în interpretarea trupelor de teatru venite din Rusia, Ucraina, Belarus, Azerbaidjan, Armenia, Lituania, Letonia, Israil, Germania, Cipru.

Solicitat de NOI.md, regizorul principal al Teatrului „De pe strada Trandafirilor”, Iuri Harmelin, a declarat că ediția din anul curent se deosebește de cele precedente prin calitate: „În fiecare an ne străduim să avem spectacole de înaltă calitate. Cred că Moldova ar putea să se mîndrească cu acest festival, la fel cum se mîndrește cu vinurile sale”.

„Atmosfera din acest an este ca niciodată! În acest laborator într-adevăr învățăm arta teatrală unul de la celălalt. Aici fiecare actor poate să se dezvolte continuu. Noi acumulăm experiență de la trupele străine și ele de la noi”, a menționat actorul Teatrului „De pe strada Trandafirilor” Alexandru Șișkin.

„Acest festival are un suflet deosebit de bun. Deși persoanele care s-au adunat aici vin din țări diferite, au o gîndire diferită, cultura lor teatrală e diferită, totuși toți sînt «de un sînge», toți iubesc teatrul! Acest festival este unul profesional, cald și acesta e meritul lui Harmelin. Cred că în această oglindă a Festivalului se reflectă personalitatea lui”, a remarcat, la rîndul său, principalul consultant al Festivalului, Nina Mazur.

Evenimentul se va desfășura pînă la 27 noiembrie, zilnic fiind prezentate cîte trei-patru spectacole.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?