X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4029

A decedat prima femeie-pilot, la avioanele de luptă

16 noi. 2016,, 12:10   Externe
2754 0

В Китае погибла первая женщина-пилот
Foto: lenta.ru

Yu Xu, una dintre primele femei-pilot de avioane de luptă în China şi membru al echipei forţelor aeriene acrobatice a decedat sîmbătă în cadrul unui accident care a avut loc în timpul unui program de antrenament, informează People’s Daily China.


Căpitanul Yu Xu a decedat la vîrstă de doar 30 de ani, în timpul unui zbor de rutină efectuat alături de echipa de acrobaţie aeriană. Accidentul s-a petrecut în nord-estul provinciei chineze Tianjin, unde două avioane de luptă J-10 s-au lovit în timpul unui antrenament, iar unul s-a prăbușit în Yutian, în Hebei.

Armata chineză nu a oferit presei mai multe detalii despre accident. Însă, potrivit martorilor, Yu s-ar fi catapultat din avionul pe care-l pilota. După ce s-ar fi catapultat, aceasta ar fi fost lovită de aripa avionului cu care s-a ciocnit.



Copilotul lui Yu, care s-a catapultat de asemenea, a supravieţuit. Avionul cu care a intrat în coliziune a aterizat în siguranţă.

Yu Xu s-a născut în sud-estul Chinei, în provincia Sichuan, în 1986, și era una dintre primele femei-pilot de avioane de luptă a forțelor aeriene acrobatice, cărora li s-a alăturat din 2005.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?