Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1670

Filip comentează rezultatele alegerilor

14 noi. 2016,, 12:21   Politică
7150 5
Foto: publika.md

Legitimitatea democratică a noului președinte trebuie respectată, iar Guvernul este pregătit să coopereze cu acesta, în baza unei agende de modernizare a țării. Declarația aparține premierului Pavel Filip, comunică NOI.md.


Șeful executivului a amintit totuși că Republica Moldova rămîne o republică parlamentară, unde majoritatea parlamentară joacă un rol cheie.

„Îi felicit atît pe Igor Dodon, cît și pe Maia Sandu pentru rezultatele bune obținute în alegeri, pentru efortul pe care l-au făcut. Alegerile au întotdeauna un cîștigător. Eu sper însă ca cel care a cîștigat să fie cetățeanul din aceste alegeri și nimeni să nu iasă învins din ele, iar pentru acest lucru oamenii trebuie să vadă că politicienii au o abordare matură, una instituțională, Moldova fiind o republica parlamentară, unde rolul majorităţii parlamentare este cheie”, a menționat Filip.

Premierul a ținut să precizeze că Moldova are nevoie acum de înțelepciunea colaborării, nu de tensiune sau criză. „Trebuie abandonate în acest context teme false de campanie precum cea a deraierii parcursului european. Acordul de asociere şi reformele sînt ireversibile şi ţin de altfel de interesul naţional”, a adăugat Pavel Filip.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий