Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Un amator de selfie a spart în Portugalia o statuie din secolul XVIII

9 noi. 2016,, 21:00   Externe
3132 0

В Португалии любитель селфи разбил статую XVIII века
Foto: lenta.ru

Un turist, care încerca să-și facă un selfie în timpul unei vizite la Muzeul Național de Artă Antică de la Lisabona (Portugalia), a scăpat sculptura ce datează de la începutul secolului al XVIII-lea, comunică Daily Mail.


Turistul din Brazilia, al cărui nume nu a fost divulgat, a încercat să-și facă o fotografie pe fundalul statuii Arhanghelului Mihail. Potrivit publicației, el a făcut un pas înapoi pentru a prinde o imagine mai bună, însă nu a fost atent la distanță și a împins accidental opera de artă. Aceasta a căzut de pe piedestal și s-a spart în bucăți.

Unul dintre martorii incidentului, Nuno Miguel Rodrigues, a fotografiat opera de artă distrusă.

Vicedirectorul instituției, José Carvalho, a spus că e primul caz de acest gen în activitatea sa de mulți ani la Muzeu. Potrivit experților, după cădere, statuia nu va putea fi restabilită.

În luna mai a avut loc un accident similar la Gara Feroviară Rossio de la Lisabona. Atunci un individ care încerca să-și facă un selfie a distrus statuia de 126 de ani a regelui portughez din secolul al XVI-lea, Sebastian I. El a urcat pe piedestal pentru a face o poză reușită, însă a răsturnat statuia, care ulterior s-a spart.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?