Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Olanda dorește garanții că Ucraina nu va adera la UE

1 noi. 2016,, 22:00   Externe
4345 6

Нидерланды хотят гарантий неприсоединения Украины к ЕС
Foto: lenta.ru

În schimbul ratificării Acordului de asociere dintre Ucraina și UE, Olanda ar putea cere de la Bruxelles garanții că Ucraina nu va adera la UE, notează RIA Novosti cu referire la surse diplomatice de la Bruxelles.


„Premierul olandez Mark Rutte acum caută soluții pentru a-și convinge oponenții politici din Senat să aprobe Acordul de asociere cu Ucraina. O variantă ar fi o anexă la Acord. care să stipuleze că intrarea Acordului în vigoare nu constituie un prim pas spre aderarea Ucrainei la UE”, a spus diplomatul.

Ieri, 31 octombrie, Guvernul Olandei le-a solicitat parlamentarilor să ofere timp suplimentar pentru a lua o decizie privind ratificarea Acordului de asociere dintre Ucraina și UE. Potrivit autorului acestui mesaj, ministrul Afacerilor Externe al Olandei, Bert Koenders, Guvernul are nevoie de timp pînă pe 15 decembrie pentru a negocia cu partidele de opoziție și nu a renunța la ratificarea Acordului cu Ucraina.

În Olanda, pe 6 aprilie s-a desfășurat referendumul cu privire la Acordul de asociere a Ucrainei cu UE. Majoritatea participanților la referendum (61%) s-au pronunțat împotriva Acordului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?