X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Sumele alocate în Moldova pentru reparaţia şi întreţinerea drumurilor

27 oct. 2016,, 09:30   Economie
2467 1
Сколько денег выделено на ремонт и содержание дорог в Молдове?
Foto: gagauzinfo.md

În Republica Moldova, pentru acoperirea cheltuielilor de reparaţie şi întreţinere a drumurilor, în anul 2016 a fost alocat 1 miliard de lei.


Acest fapt este prevăzut de Programul privind repartizarea Fondului rutier pentru anul 2016, aprobat de Guvern, comunică NOI.md.

Documentul a fost elaborat în conformitate cu Legea bugetului de stat pentru anul în curs şi prevede alocarea unui miliard de lei pentru finanţarea lucrărilor de reparaţie a drumurilor efectuate în acest an şi finalizarea celor aflate în derulare.

Conform programului aprobat, cea mai mare parte din sumă – 755,7 mil. lei, este direcţionată pentru acoperirea cheltuielilor la întreţinerea şi reparația drumurilor publice naţionale şi locale. Totodată, o atenţie sporită va fi acordată îmbunătăţirii condiţiilor de circulaţie din punctul de vedere al calităţii părţii carosabile şi sporirii securităţii la trafic.

Pentru acoperirea costurilor executării construcţiilor inginereşti sînt prevăzuți 170,3 mil. lei, a lucrărilor de proiectare, evaluare a drumurilor şi procurare a terenurilor în vederea extinderii drumurilor naţionale în cadrul reabilitării acestora – 20 mil. lei.

Pentru întreţinerea curentă a drumurilor sînt direcţionați 96 mil. lei, iar pentru îngrijirea traseelor pe timp de iarnă – 60 mil. lei. În afară de aceasta, 229,6 mil. lei sînt alocați pentru stingerea datoriilor la lucrările de construcţie şi reparaţie a drumurilor efectuate în anul 2015.

În Moldova sînt 65 de drumuri publice naţionale cu o lungime totală de peste 3330 km şi peste 700 de drumuri publice locale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?