Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Patru indicaţii geografice ale Moldovei vor fi protejate pe teritoriul UE

26 oct. 2016,, 15:45   Economie
2229 0
ЕС признал за РМ права на четыре географических индикатора
Foto: nakonu.com

Patru indicaţii geografice ale Republicii Moldova, inclusiv "Divin", vor fi protejate pe teritoriul UE.


Decizia a fost adoptată la Bruxelles, în cadrul celei de-a doua reuniuni a Subcomitetului pentru Indicaţii Geografice, instituit în conformitate cu Articolul 306 al Acordului de asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

Surse din cadrul Agenţiei de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) au relatat că în cele 28 de state membre ale Uniunii Europene sînt protejate indicaţiile geografice care desemnează trei zone vitivinicole ale Republicii Moldova: Valul lui Traian, Codru, Ştefan Vodă, dar şi indicaţia geografică Divin, care va fi utilizată pentru produsul "rachiu de vin învechit", fabricat pe întreg teritoriu al Republicii Moldova.

Reuniunea a doua a Subcomitetului pentru Indicaţii Geografice Republica Moldova - Uniunea Europeană a fost găzduită de Directoratul General pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DG Agri) a Comisiei Europene, care actualmente deţine preşedinţia Subcomitetului. Din delegaţia RM au făcut parte reprezentanţi ai AGEPI, Ministerului Economiei, Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi Misiunii Republicii Moldova la Bruxelles.

Începînd cu 1 ianuarie 2017, preşedinţia Subcomitetului va fi preluată de Moldova, în conformitate cu Regulile de procedură ale Subcomitetului, care este responsabil să monitorizeze evoluţia acordului în domeniul indicaţiilor geografice şi serveşte drept forum de cooperare şi dialog în materie de indicaţii geografice.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?