X 

În Chișinău au apărut 5 instalații cu 40 de obiective turistice

16 mar. 10:45   Capitala
1880 0

A fost lansat proiectul municipal intitulat „You are Here”. Primele 5 instalații cuprind 40 de obiective turistice, oferind astfel oportunități noi și interesante pentru localnici și turiști de a explora capitala Republicii Moldova.

„Acest proiect are ca scop facilitarea orientării în spațiu a turiștilor capitalei în raport cu obiectivele care pot fi vizitate în raza de 500 m de la locul aflării lor. Cele 5 instalații „You are Here” sunt plăci realizate din alamă de diferite configurații, care copiază exact conturul pavajului din locul în care se află, devenind astfel părți integrante ale stratului pietonal.

Fiind montate în intersecții și locuri cheie ale capitalei, urmează a fi descoperite în mod întâmplător de către trecători, astfel devenind ghizi „pietonali” – ghizi utili pentru locuitorii și oaspeții capitalei. Pe suprafețele lor sunt marcate obiectivele turistice din apropiere, sunt gravate denumirile străzilor pentru o mai bună orientare în spațiu”, a declarat primarul capitalei.

Suplimentar, este gravat și un QR code, care duce pe platforma on-line www.visit.chisinau.md, unde sunt descrise mai detaliat obiectivele turistice marcate pe instalații, scrie Noi.md cu referire la zugo.md.

Iată unde se află locațiile: 1. Primăria municipiului Chișinău 2. Turnul de Apă 3. Casa Herța 4. Intersecția străzii M.Bănulescu – Bodoni și b-dul Ștefan cel Mare 5. Intersecția străzilor 31 August 1989 și A. Pușkin.


Conceptul și realizarea a fost făcută de atelierul de design – Mihai Stamati.

0
1
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий