Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Botnaru: Primăria nu controlează situaţia din Chişinău (VIDEO)

20 oct. 2016,, 15:45   Capitala
4575 3
Ботнару: Примэрия не контролирует ситуацию в Кишинёве
Foto: noi.md

Administraţia oraşului practic nu controlează situaţia din municipiul Chişinău.


Acest fapt l-a comunicat la briefingul din 20 octombrie, convocat în locul şedinţei contramandate a Consiliului municipal, Ghenadie Botnaru, consilier din fracţiunea comuniştilor şi celor fără de partid, informează NOI.md.

„Starea de lucruri din municipiul Chişinău se înrăutăţeşte cu fiece zi. Primăria practic nu controlează situaţia. Există un cerc larg de probleme pe care trebuie să le examinăm: executarea bugetului, taxele locale, lucrările rutiere, pregătirea către sezonul de iarnă, situaţia de la SA „Apă-Canal” şi alte întreprinderi municipale, construcţia în zonele verzi şi multe alte chestiuni. Aceste probleme necesită decizii concrete în regim de urgenţă. Cu regret, deja a doua săptămînă consecutivă nu reuşim să convocăm şedinţa. Fracţiunea noastră intenţionează să asiste la şedinţele Consiliului, indiferent de cine este iniţiatorul convocării ei”, a declarat Botnaru.

Anterior preşedintele fracţiunii comuniştilor şi celor fără de partid, Vasilii Chirtoca, şi-a exprimat nemulţumirea în legătură cu faptul că multe probleme ale oraşului sînt trecute cu vederea de conducerea Primăriei, iar primarul general, Dorin Chirtoacă, în mod metodic lipseşte de la locul de muncă. „Toate atribuţiile pentru soluţionarea problemelor ce ţin de atentatele la plantaţiile verzi şi tăierea lor au fost delegate primarului general. El însă nu este prezent la locul de muncă. Nu ştiu cine rezolvă în locul lui aceste probleme. În legătură cu aceasta, noi pregătim un proiect de hotărîre privind interzicerea construcţiei în zonele verzi fără coordonare cu primarul. Aceste atribuţii trebuie transmise Comisiei municipale pentru construcţii, arhitectură şi relaţii funciare”, a specificat Vasilii Chirtoca.

Precizăm că a doua săptămînă consecutivă Consiliul municipal nu a întrunit cvorumul necesar de 26 de consilieri. Majoritatea consilierilor au ignorant din nou îndemnul fracţiunii socialiştilor, care au adresat demersul de a convoca şedinţa extraordinară a CMC. Potrivit secretarului CMC, Valeriu Didencu, astăzi, în sala de şedinţe a Primăriei au asistat doar 16 aleşi locali. Din şapte formaţiuni politice, care au acces în Consiliul municipal în alegerile locale din 14 iunie 2015, au fost reprezentate doar fracţiunea socialiştilor și cea a comuniştilor şi celor fără de partid.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?