X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Conducerea Parlamentului a stabilit cînd va avea loc prima ședință plenară

21 sep. 2016,, 16:10   Politică
2917 1

Foto: noi.md

Deputații se vor întruni în prima ședință plenară din sesiunea de toamnă-iarnă vineri, 23 septembrie, la ora 13.00, informează NOI.md.


Decizia a fost adoptată astăzi de Biroul permanent. Pe ordinea de zi a ședinței de vineri va figura numirea celor doi viceguvernatori la Banca Națională, dar și o serie de proiecte ce țin de implementarea Acordului de asociere.

Spicherul Andrian Candu a enumerat prioritățile noii sesiuni parlamentare. „Ne propunem continuarea reformelor în domeniul justiției, constituirea autorității naționale pentru integritate, reformarea Procuraturii – pașii care au rămas de realizat; problemele din sectorul energetic, stabilizarea sectorului bancar, bineînțeles”, a remarcat Candu.

În atenția Legislativului, în actuala sesiune, vor fi și precondițiile agreate cu FMI în vederea semnării unui acord de finanțare. „Sînt 16 condiții din patru categorii – financiar, fiscal-bugetar; domeniul energetic; domeniul bancar în general. Toate 16 sînt confidențiale”, a punctat Candu, care și-a exprimat speranța că Acordul va fi semnat în luna octombrie.

Tot vineri urmează să aibă loc ședința Consiliului parlamentar pentru integrare europeană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?