Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Cîți moldoveni din străinătate s-au înregistrat online pentru participarea la alegeri

20 sep. 2016,, 11:11   Politică
3177 2

Foto: timpul.md

Doar 3570 de cetățeni moldoveni cu drept de vot, aflaţi în străinătate, s-au înregistrat prealabil online pentru scrutinul din 30 octombrie curent, informează NOI.md.


Aproximativ 600 dintre aceștia sînt stabiliți cu traiul în România, peste 400 se află în Italia și peste 300 – în Statele Unite. Un număr redus de moldoveni din Rusia – circa 130 – au decis să se înregistreze online pentru participarea la alegeri.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, cetățenii cu drept de vot care s-au înregistrat în prealabil vor fi automat radiați din lista electorală de bază după locul de domiciliu, din Republica Moldova. Această radiere va purta un caracter temporar și va fi valabilă doar pentru alegerile prezidențiale din anul curent.

Datele privind numărul de cetățeni înregistrați în prealabil în străinătate urmează a fi transmise Guvernului, pentru luarea deciziei asupra necesității deschiderii secțiilor de vot suplimentare în afara misiunilor diplomatice. Totodată, la organizarea acestor secții de votare se va ține cont și de numărul alegătorilor care au participat la scrutinul precedent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?