Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Coregrafului Radu Poclitaru i s-a conferit titlul onorific de artist al poporului

19 sep. 2016,, 11:30   Societate
4747 0
Хореографу Раду Поклитару присвоено почетное звание «Народный артист»
Foto: diez.md

În seara zilei de 16 septembrie, în cadrul celei de-a XXIV-a ediţii a Festivalului Internaţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” a fost prezentat spectacolul „Giselle” cu evoluarea balerinilor de la „Kiev modern-balet”, director artistic şi regizor Radu Poclitaru.


Prezentă la spectacol, ministrul Culturii, Monica Babuc, în discursul său de la începutul reprezentației, a afirmat că compatriotul nostru Radu Poclitaru, născut în familia renumiţilor balerini Ludmila şi Vitalie Poclitaru, solişti ai Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, a reuşit să se impună ca unul dintre cei mai importanţi coregrafi moderni din întreaga lume, fiind laureat al mai multor premii internaţionale. În semn de recunoştinţă faţă de regizorul, coregraful Radu Poclitaru, Monica Babuc a dat citirii decretului preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, privind conferirea titlului onorific de artist al poporului, pentru merite în dezvoltarea arte coregrafice, contribuţie la consolidarea relaţiilor interculturale şi înaltă măiestrie profesională.

Spectacolul „Giselle” în viziunea lui Radu Poclitaru a însemnat o percepţie originală, cu totul deosebită a celebrei opere muzical-coregrafice, Percepție care vădește o școală tradiţională remarcabilă, îmbinată cu abordări moderne ale dansului clasic, acestea prezentate într-o armonie deplină şi fascinantă. Sala de spectacole a Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” a fost neîncăpătoare pentru a găzdui toţi doritorii de a veni la spectacol, iar publicul a răsplătit trupa şi conducătorul ei cu aplauze generoase.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?