X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Alexandra Conunova și o altă violonistă s-au ales cu titlul de „Artiste ale Poporului”

16 oct. 2023,, 21:42   Societate
1638 0

Violonistele Alexandra Conunova și Patricia Kopacinskaia s-au ales cu titlul onorific de „Artist al Poprului”. De același titliu s-a învrednicit și solista de balet Alina Nanu.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat un decret în acest sens vineri, 13 octombrie. Potrivit decretului, artistele au obținut titlul onorific pentru activitate prodigioasă în domeniul culturii, succese remarcabile în activitatea de creație și înaltă măiestrie profesională, precum și pentru contribuție substanțială la păstrarea și dezvoltarea valorilor spirituale alea neamului și promovarea imaginii Republicii Moldova în lume, notează Noi.md cu referire la tv8.

În urmă cu doi ani, numele Alexandrei Conunova a fost implicat într-un scandal, după ce a rămas pe Aeroportul de la Chișinău fără vioara sa, în valoare de 2 milioane de euro.

Alexandra Conunova urma să zboare la Moscova, acolo unde era așteptată la un concert. În cadrul controlului de rutină, vameșii au depistat vioara, care era însoțită de un document potrivit căruia, instrumentul ar valora peste două milioane de euro. Confuzia ar fi pornit de la o expertiză greșită. Specialistul ar fi indicat că instrumentul este obiect de patrimoniu național, iar în asemenea cazuri, legea prevede că acesta nu poate fi scos din țară.

Ulterior, violonista și-a recuperat instrumentul muzical.

3
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?