Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Tariful la energia termică a fost majorat. „Termoelectrica” este nemulțumită

16 sep. 2016,, 16:45   Societate
6577 3

Тариф на теплоэнергию повышен на 8,2% - «Termoelectrica» недовольна
Foto: flux.md

Tariful la energia termică pentru consumatorii finali a fost majorat cu 8,2% și va constitui 1068 de lei pentru o gigacalorie.


Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a satisfăcut parțial solicitarea SA „Termoelectrica”, care a cerut o majorare a tarifului cu peste 27%, informează NOI.md.

Examinarea problemei majorării tarifului la energia termică a durat mai bine de două ore și jumătate. Într-un final, ANRE a decis să satisfacă parțial solicitarea SA „Termoelectrica” de revizuire a tarifului, care nu a fost modificat pe parcursul ultimilor cinci ani. Conform modificărilor, tariful la energia termică pentru consumatorii finali a fost majorat cu 8,2% și va constitui 1068 de lei pentru o gigacalorie.

Directorul SA „Termoelectrica”, Veaceslav Ene, a rămas nemulțumit de decizia ANRE. Funcționarul a încercat să-i demonstreze directorului ANRE, Sergiu Ciobanu, că întreprinderea suportă pierderi mari din cauză că tarifele nu sînt ajustate.

Totodată, problema majorării tarifelor la energia electrică nu a fost examinată la ședința de astăzi a ANRE. Sergiu Ciobanu a menționat că ANRE va convoca o ședință separată pe această chestiune.

Anterior SA „Termoelectrica” a solicitat ANRE majorarea tarifului la energia termică cu 27,4% - pînă la 1257,38 de lei pentru o gicacalorie. Reprezentanții întreprinderii au motivat solicitarea prin creșterea substanțială a cheltuielor pentru producția și furnizarea energiei termice de la ultima ajustare a tarifelor. Ultima dată tariful la energia termică a fost modificat în anul 2011.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?