X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1455

Prețurile la benzină și motorină în Moldova vor crește din nou

20 iun. 12:06   Economie
4091 0

Joi, 20 iunie, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat noul preț maxim al produselor petroliere standard de bază, care va intra în vigoare de mîine.

Astfel, prețul maxim al benzinei A-95 va fi de 24 de lei și 37 de bani (cu 10 bani mai mult) la litru, iar al motorinei fără denumire comercială - 20 de lei și 96 de bani (cu 17 bani mai mult), transmite Noi.md.

Amintim că, începînd cu 1 septembrie 2021, ANRE reglementează prețurile doar pentru benzina A-95 și motorina fără denumire comercială. Totodată, este interzisă comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere de bază de tip standard în benzinării la un preț mai mare decît prețul maxim stabilit de ANRE.

Fiecare benzinărie poate stabili independent prețurile pentru alte tipuri de carburanți. Benzinăriile pot comercializa cu amănuntul alte tipuri de produse petroliere de bază, cu excepția celor pentru care ANRE stabilește prețuri maxime, numai dacă aceeași benzinărie vinde și produse petroliere de bază de tip standard.

0
2
0
2
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав