X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Audierea lui Platon a fost amînată

10 sep. 2016,, 10:15   Politică
3490 2

Audierea lui Veaceslav Platon a fost amânată
Foto: realitatea.md

Veaceslav Platon, aflat în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13 capitală, urma să fie audiat astăzi, 10 septembrie, de către procurori, însă acțiunea a fost amînată de către Departamentul Instituțiilor Penitenciare (DIP) pe motiv că este zi de odihnă.


Avocatul Ion Vîzdoagă a declarat că a fost telefonat de către procuror și de șeful penitenciarului, pentru a fi anunțat că acțiunea de audiere care urma să continue astăzi a fost amînată din cauza că este zi de odihnă și nu li se poate acorda spațiu de lucru. Apărătorul este de părere că în acest context se impun impedimente atît din partea acuzării, cît și din partea DIP.

”Azi, conform celor relatate ieri de către procuror, trebuia să continuăm acițunea de audiere a dlui Veaceslav Platon. Am fost telefonați de procuror și de șeful penitenciarului că nu ne poate acorda spațiu și posibilitatea ca noi să lucrăm, pentru că este zi de odihnă. Deși nu este o întrevedere simplă dintre avocat și client, dar este o acțiune de urmărire penală, a fost întreruptă special pentru astăzi, la ora 09.00. DIP a decis că noi nu putem lucra, ni se stabilesc impedimente nu doar din partea procurorului și a organului de urmărire penală, dar și a DIP”, a menționat avocatul Ion Vîzdoagă.

Sursa a precizat că luni, Judecătoria Buiucani urmează să examineze o plîngere depusă de către apărare împotriva abuzurilor din partea procurorilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?