Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Copiilor din Moldova – mai multe legume şi fructe autohtone (VIDEO)

24 aug. 2016,, 16:30   Societate
4631 0
Молдавским детям – больше отечественных овощей и фруктов
Foto: otdikh-rossiyan.ru

Un şir de grădiniţe şi centre de plasament din Chişinău au primit loturi suplimentare de fructe şi legume autohtone.


Livrările de produse în instituţiile pentru copii se realizează în cadrul campaniei “Produse autohtone pentru copiii Moldovei”, susţinute de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare. Acest fapt a fost relevat în cadrul conferinţei de presă din 24 august şeful instituţiei, Eduard Grama, citat de NOI.md.

Campania orientată spre asigurarea alimentaţiei sănătoase a generaţiei tinere a Moldovei va dura circa doi ani. Totodată, potrivit spuselor şefului Ministerului Agriculturii, ea nu se va limita numai la capitală, ci se va extinde şi în multe alte regiuni ale ţării. Eduard Grama a precizat că la această inițiativă s-au alăturat cu plăcere Asociaţia Producătorilor Agricoli, Asociaţia Producătorilor de Fructe şi Legume şi Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a municipiului Chişinău.

Conlucrarea dintre diferite instituţii de stat şi municipale va permite în prima etapă asigurarea cu fructe şi legume autohtone a peste 38 de mii de copii din 157 de grădiniţe din Chişinău şi cinci centre de plasament. De primele cîteva loturi de legume şi fructe au beneficiat centrele de plasament şi cîteva grădiniţe.

Grama şi-a exprimat încrederea că după ce această campanie se va afirma în capitală, se va putea vorbi despre implementarea pretutindeni a alimentaţiei sănătoase a copiilor.

Şeful Asociaţiei “Moldova-Fruct”, Vitalie Gorincioi, a menţionat că membrii asociației pe care o conduce susţin bunele iniţiative ale Ministerului Agriculturii şi şi-a exprimat speranţa că această campanie de implementare pretutindeni a raţiei sănătoase pentru copii va permite asigurarea copiilor din toată Moldova cu mere, prune, struguri, pere şi alte legume şi fructe în stare proaspătă.

Anterior, de raţia alimentară în instituţiile pentru copii şi adolescenţi avea grijă Ministerul Sănătăţii. Instituţia a elaborat un meniu nou pentru grădiniţe şi şcoli, din care fac parte fructe şi legume în cantităţi mult mai mari decît anterior. În afară de aceasta, din meniul copiilor au fost excluse mezelurile şi crenvurştii.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?