X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Ordin emis de MTID: Rudele persoanelor decedate să scoată crucile de pe trasee în maxim 6 luni

18 aug. 2016,, 10:01   Societate
3238 0

Ordin emis de MTID: Rudele persoanelor decedate să scoată crucile de pe trasee în maxim 6 luni
Foto : sputnik.md

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a emis un ordin în care solicită ca toate obiectele funerare amplasate pe marginea traseelor din țară să fie scoase, relatează NOI.md


Astfel, toate crucile dar și monumentele urmează să fie dezinstalate în cel mult șase luni de la data emiterii acestui ordin, adică din 16.08.2016.

Astfel, MTID în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Culturii, dar și Mitropolia Moldovei și cea a Basarabiei urmează să informeze cetățenii despre această decizie. În cazul în care aceste obiecte nu vor fi scoase de către rudele persoanelor decedate, atunci urmează să fie duse în locuri speciale și date preoților care vor înhuma persoane social-vulnerabile sau fără adăpost. Datele statistice arată că aceste obiecte reprezintă pericol și pentru șoferi. În urma accidentelor rutiere, multe persoane decedează sau ajung la spital cu răni, în urma impactului cu monumentele funerare.

La începutul anului, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a organizat un grup de lucru format din specialiști din domeniul transporturilor, dar și membrii ai ONG-urilor și societății civile, unde au analizat această problemă. Ulterior, documentul elaborat a fost supus dezbaterilor publice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?