Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4052

Curtea de Apel nu a adoptat încă o decizie privind referendumul de demitere a lui Chirtoacă

18 aug. 2016,, 10:36   Capitala
5482 2

Какое решение примет Апелляционная палата об инициативной группе по отставке Киртоакэ?
Foto: noi.md

Update 10.35

Ședința de judecată în care Cutea de Apel urma să se expună asupra deciziei privind inițierea unui referendum de demitere a primarului Dorin Chirtoacă a fost amînată. Avocatul primarului a solicitat astăzi recuzarea unuia dintre judecători.


Curtea de Apel va examina astăzi contestația depusă de avocatul primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, privind anularea deciziei Judecătoriei Centru din data de 1 august.

Magistrații au decis atunci înregistrarea grupului de inițiativă care va colecta semnături, în vederea organizării unui referendum privind demiterea primarului capitalei Dorin Chirtoacă, relatează NOI.md

Avocatul edilului a contestat decizia de înregistrare a grupului, chiar dacă primarul capitalei anterior declara că nu are frică de un eventual referendum.

Unul din membrii grupului de inițiativă, Ion Ceban, a declarat că Chirtoacă face tot posibilul ca să boicoteze procedura de colectare a semnăturilor privind demiterea sa. Potrivit lui, procesul este tergiversat intenţionat, pentru ca desfăşurarea concomitentă a referendumului şi alegerilor parlamentare anticipate să devină imposibilă.



Menționăm că pînă la aprobarea deciziei de către judecătorii Curții de Apel, membrii grupului de iniţiativă nu pot demara colectarea semnăturilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?